Бар'єри усунули: ввезені електрокари звільнили від ПДВ ще на 4 роки

Image_6542468_308_0

Директор асоціації автоімпортерів зазначив, що саме через наявність ПДВ офіційно в Україну не ввозилися електрокари низки брендів.

Верховна Рада звільнила електроавтомобілі від податку на додану вартість (ПДВ) й акцизу при ввезенні на територію України до 2022 року.

Відповідні правки передбачені в законопроекті про зміни до Податкового кодексу та інших законодавчих актів (№9260), який сьогодні підтримала Верховна Рада.

Як зазначив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко на своїй сторінці у Facebook, саме через наявність ПДВ офіційно в Україну не ввозилися електрокари низки брендів.

«Тепер бар'єри впали і я впевнений, що вже найближчим часом в Україну офіційно імпортуватимуться всі світові бренди електрокарів», – написав він.

Нагадаємо, 23 листопада ВР проголосувала за правки у Податковому кодексі. Серед головних змін – продовження пільгового періоду на ввезення електрокарів і оподаткування посилок з-за кордону вартістю понад 100 євро та ріст ставки акцизного податку на тютюнові вироби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: