Нема зарплати з грудня: шахтарі пікетують Львівську обласну владу із вимогою погасити борги (фоторепортаж)

IMG_0296

Сьогодні, 6 лютого, шахтарі Червонограда знову прибули під стіни Львівської ОДА, аби нагадати обласні владі про свої вимоги та зарплатні борги.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info з місця подій.

На пішу ходу центром Львова та пікет органів обласної влади зібралося декілька десятків шахтарів з різних міст області.

Шахтарі як і раніше мають три основні вимоги. Перша з них – погашення зарплатного боргу працівникам ДП «Львіввугілля». Як ми повідомляли вчора, шахтарям погасили близько половини зарплатного боргу за грудень минулого року. Крім того, шахтам Львівщини потрібні кошти на модернізацію. Гірники також вимагають призначення замість т.в.о. керівника держпідприємства.

До гірників вийшли представники ЛОР та ЛОДА. «Ми знаємо ваші вимоги, це стосується більше компетенції Кабінету міністрів України, але хочу висловити позицію обласної ради: обласна рада ваші вимоги підтримує, бо вони справедливі, - звернувся до шахтарів заступник голови ЛОР Володимир Гріняк. - Два роки тому ви вже сюди виходили, коли абсолютно не було передбачено коштів на виплату ваших зарплат. Очевидно, що ці кошти треба передбачити, бо ви самі це не витягнете. Другу вимогу щодо призначення повноцінного керівника ми теж підтримуємо. Щодо національної кампанії, то ми запросимо представників на сесію обласної ради та зробимо відповідне звернення чи рішення про те, що ми підтримуємо ваші вимоги, бо вони є справедливі».

«Я вважаю, що зарплатні кошти в бюджеті повинні бути передбачені. Шахти реформовувати треба, але на це треба виділяти серйозні ресурси і думати, що робити з робочою силою, бо крім питання зарплати є питання соціальної сфери, ви забезпечуєте бюджет Червонограда, бюджет Сокальського району, тому цю проблему треба вирішувати, а вона задавнена, на жаль», - додав Володимир Гірняк.

Водночас, шахтарів така позиція ЛОР не дуже переконала, адже вони зауважили, що обіцянки чують вже давно.

Заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський запевнив, що керівник ЛОДА Олег Синютка під час сьогоднішнього відрядження до столиці підніме питання шахтарських зарплат. «Ви прекрасно бачите, що впродовж останнього часу як тільки кошти заходять на Центренерго, вони одразу скеровуються до вас. Я розумію, що це не ті кошти, які би ви хотіли бачити, не 100 чи 160 мільйонів, - пояснив Замлинський. – Поступило 15 мільйонів – пішли до вас, поступило 10 – пішли до вас. Керівник «Вуглепостач» мене сьогодні вранці запевнив, що в обід ще чекають якусь суму і вони однозначно будуть переведені сюди. Нам не потрібно боротися, нам потрібно спільно працювати, ми з вами однодумці. Через те, що шахта ДП «Львіввугілля» самі на себе заробляють, у бюджеті 2018 року не було передбачено коштів для вас. Остаточного рішення щодо порядку використання бюджетної підтримки на 2019 рік я ще не бачив, бо воно ще не оприлюднене».

Втім, шахтарі після виступу чиновників продовжили скандувати «Зарплату!» та «Ганьба» й лишилися під стінами ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: