Зона ООС: 23 обстріли з гранатометів, мінометів і великокаліберних кулеметів

65503645_619042388588381_9150592798116806656_n

30 червня збройні формування Російської Федерації 23 рази порушили режим припинення вогню. З них 12 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.

Про це повідомили у прес-центрі ООС.

«Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – повідомили у прес-центрі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 19 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: чотири рази поблизу Мар’їнки – з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних гранатометів, озброєння БМП; поряд Лебединського – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; неподалік Широкиного – з автоматичних гранатометів; в районі населеного пункту Опине – з мінометів калібру 82 мм та озброєння БМП; околиці Павлопіля – зі станкового протитанкового гранатомету; двічі неподалік Авдіївки – з мінометів калібру 82 мм та автоматичного гранатомету; поряд Пісками – зі 120 мм міномету; околиці Талаківки – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм; в районі населеного пункту Троїцьке – зі станкового протитанкового гранатомету; два рази поряд Новотроїцького – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; двічі неподалік Водяного – з гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї; околиці Красногорівки – з автоматичного гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї; район населеного пункту Верхньоторецьке – зі станкового протитанкового гранатомету.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні 4 рази: поблизу Луганського – з мінометів калібру 120 мм та озброєння БМП; два рази неподалік Новолуганського – з мінометів калібру 82 мм та автоматичного гранатомету; район населеного пункту Новотошківське – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

«Впродовж доби втрат серед українських військовослужбовців немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям», – додали у прес-центрі.

За даними розвідки 30 червня одного окупанта знищено, та ще одного поранено.

Від початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об'єднаних сил.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог здійснив два обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Новоолександрівка – з мінометів калібру 120 мм; в районі населеного пункту Новолуганське – з мінометів калібру 82 мм.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: