Марш захисників України: ветерани озвучили програму на День незалежності

image (53)

Представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували програму проведення маршу захисників України на Хрещатику в День Незалежності.

На брифінгу в Києві організатори розповіли, що рух маршу почнеться від столичного парку імені Тараса Шевченка 24 серпня о 9.00. Першими пройдуть сім'ї загиблих військовослужбовців та ветерани з інвалідністю. Далі колона пройде до Бессарабської площі, звідки буде слідувати Хрещатиком

О 9:30 колона вирівняє лад біля ЦУМу і продовжить рух, щоб о 10:20 прибути на Майдан Незалежності і почати побудову для заключної частини маршу.

«Відбудеться колективне виконання гімну України та фотосесія. Після закінчення офіційної частини Маршу всі бажаючі піднімуться до Михайлівської площі, де пройде вшанування пам'яті загиблих воїнів хвилиною мовчання, покладання квітів, урочистий молебень за загиблими в бою», - додали в оргкомітеті.

По завершенні молебню відбудеться концерт.

Очікується, що в Марші захисників візьмуть участь понад 7 тисяч ветеранів з усієї України, 1,5 тисячі цивільних осіб, близько 500 військових волонтерів та близько 100 капеланів.

У зборі коштів на проведення маршу буде допомагати фонд Повернись живим.

За словами організаторів Маршу, про заходи, які організовує Офіс президента, вони дізналися з релізу на сайті глави української держави.

«Ініціатива наша аполітична, ми не за конкретного політика, владу або проти неї. Ми - патріоти країни, які хочуть пройти центральними вулицями міста в День Незалежності і довести своїм побратимам на фронті, що ми готові до них приєднатися в будь-який момент», - резюмували там.

Нагадаємо, 9 липня президент Володимир Зеленський оголосив, що в 2019 році в Україні не буде військового параду на честь Дня Незалежності. Ідею параду глава держави назвав «недешевою» і запропонував замість цього виділити 300 млн грн на премії всім українським військовим - від курсантів до офіцерів і бійців, які виконують завдання в зоні ООС.

Також він тоді пообіцяв, що «вшановувати наших героїв ми будемо, святкувати День Незалежності ми будемо, але буде новий формат».

Таке рішення Зеленського викликало неоднозначну реакцію в суспільстві.

Волонтери та ветерани запропонували провести альтернативний Марш захисників і пройти парадом по Хрещатику.

У той же час, в Офісі президента заявили, що замість військового параду на День Незалежності в Києві пройде Марш гідності за участю президента Зеленського.

Пізніше там розповіли, що 24 серпня біля пам'ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні буде проголошена загальнонаціональна хвилина мовчання. Також прозвучать сто ударів дзвону, що символізують сто ударів серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні.

В рамках святкування також відбудеться флешмоб: прозвучать знакові українські пісні у сучасному аранжуванні.

О 9:50 відбудеться нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах.

Завершаться урочистості святковою ходою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: