У Садового презентували план по боротьбі з корупцією до кінця 2020 року

DSC_2738

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив перелік антикорупційних заходів на  2019−2020 роки».

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив перелік антикорупційних заходів на 2019−2020 роки».

Він був напрацьований робочою групою, створеною розпорядженням міського голови Львова для створення антикорупційної стратегії для міста.

«Ця робота проводилась спільно з громадськістю. Тобто перелік цих заходів, які є в цьому рішенні, це є частина пропозицій, які було опрацьовано з громадськістю і представниками міської ради. Зокрема документ складається з заходів, які передбачають відкритість та прозорість для громадян з боку міської ради, прозоре використання публічних коштів та майна, покращення і запровадження чогось нового щодо внутрішнього контролю, а також налагодження міжвідомчої співпраці з державними органами. Прийняття цього документу дозволить поступово створювати умови та правила, які запобігають створенню корупційних ризиків і порушень, пов’язаних з корупцією», — пояснила спеціаліст сектору з питань доброчесності та запобігання корупції ЛМР Уляна Федорович.

Серед заходів є забезпечення прозорості через публікації на сайті Львівської міської ради порядку денного, часу та місця засідань, протоколів засідань консультативно-дорадчих органів, утворених виконавчим комітетом, зокрема архітектурно-містобудівної ради управління архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради, комісії зі встановлення відкритих літніх майданчиків біля об’єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності, комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові та міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Також передбачено використання електронного сервісу Prozorro Продажі для надання в оренду та продажу комунального майна і майна комунальних підприємств, установ та організацій, а також на такі види діяльності: сезонна торгівля, пересувна торгівля, розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

Крім цього має бути забезпечене оприлюднення на офіційному веб-сайті ЛМР інформації про розподіл видатків бюджету, у тому числі загального фонду, пооб’єктно, а також відкритий доступ до офіційної електронної платформи для допомоги людям у відкритті та здійсненні підприємницької діяльності.  Питання конфлікту інтересів членів виконавчого комітету має бути врегульоване нормативно-правовим актом міської ради.

Серед заходів також підготовка концепції функціонування підрозділу внутрішнього контролю та аудиту у структурі виконавчих органів міської ради за стандартами Косо Інтосай (COSO INTOSAI),  впровадження стандартів Добровільної ініціативи широкого кола зацікавлених сторін – CoST (Construction Sector Transparency Initiative), розробка та впровадження порядку проведення антикорупційної та регуляторної екcпертизи актів виконавчих органів та посадових осіб ЛМР, розширення функціоналу інструментів електронного врядування (внутрішнього документообігу та електронних адміністративних послуг («Портал мешканця»), налагодження співпраці з правоохоронними, фіскальними, судовими та іншими органами з метою об’єднання зусиль для запобігання корупції.

«Краще займатись профілактикою і унеможливлювати будь-які корупційні дії, ніж потім розбирати такі ситуації», — підсумував міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: