В "Нафтогазі" заявили про ймовірне підвищення цін на газ

foto-tseny-na-gaz_rect_9a26da23b97d507e74184346086224c9
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

З січня тарифи на газ зміняться. Зміниться формула розрахунку – а ціни стануть ринковими. 

З січня тарифи на газ зміняться. Зміниться формула розрахунку – а ціни стануть ринковими.

Деякий час тому стало відомо про те, що починаючи з 1-го січня наступного року, в Україні зміняться ціни на газ. З 2020 го року громадяни почнуть платити за газ за новими, так званим "промисловим" тарифами. Про це днями заявив директор "Газопостачальна компанія" НАК "Нафтогаз України" Максим Рабинович.

"Із січня ситуація буде такою: вартість газу ми адаптуємо до ринкової. Вона визначається як середнє арифметичне за ціною для промисловості. А там у нас абсолютно ринкові ціни", - заявив він.

З приходом нового 2020 го року, українцям тарифи на газові послуги будуть нараховуватися за новою формулою. Однак, кінцева ціна для народу, в свою чергу, буде залежати від промислової вартості для "Нафтогазу".

Він пояснив, що на даний момент Нафтогаз ціну блакитного палива для українців не визначає, а лише вибирає найменший із запропонованих йому чотирьох показників, передає АСС.

У Кабінеті Міністрів України вже остаточно вирішили, що слід переходити на ричноние ціни. В принципі, в уряді країни можуть змінити цю систему і документ, однак, в такому випадку, українським представникам доведеться назвати об'єктивні причини для Міжнародного Валютного Фонду, через те, що таким чином українська сторона порушує взяті нею раніше зобов'язання.

Єдиний шанс на здешевлення - якщо газ в Європі дешевшає, то Україна, закупивши його за менші гроші, може знизити тариф для населення, не порушуючи домовленості з Фондом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: