Путін іде туди, де є російська мова, - Фаріон

«Путін іде туди, де є російська мова». Про це 22 жовтня 2014 року під час зустрічі з мешканцями Львова заявила народний депутат України, свободівка Ірина Фаріон.

За словами депутатки, попри те, що Луганська і Донецька області та Крим є абсолютно українськими, там все ж найбільше представлена російська мова.

«Як казав Бісмарк: «Ворог іде туди, де програє вчитель і священик». Чи мали можливість на Донеччині чи Луганщині працювати належним чином вчителі і священики? Запитання риторичне. Їх там була горстка і вони працювали в умовах постійної війни. У Путіна були всі підстави для того щоб анексувати Крим і Донбас», - заявила Ірина Фаріон.

Свободівка наголосила, що нікому крім нас самих не потрібна сильна українська держава.

«Ні Європі, ні Америці не потрібно сильної української держави, вона потрібна винятково нам. І якщо вона нам дійсно потрібна, то ми повинні самі з себе ліпити українську силу. Путіну потрібна не «новоросія», Путіну потрібна «малоросія» – уся Україна, яка проникнута російською мовою, російською церквою, російським інформаційним простором. Натомість частина українського населення каже, що українська мова не на часі. То як ми не отримаємо війни? За наш гріх, за наш переступ,  за наше відступництво від найбільшого Божого дару, який називається «Її величність Українська Мова» ми платимо тепер найдорожчим - ціною життя рідних і близьких», - повідомила Ірина Фаріон.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: