Мав орден «За мужність» і був снайпером: що відомо про кілера, який мав вбити Соболєва

2019-12-03 16.15.29 fakty.com.ua 0b993cd96fbc

Ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля «Range Rover» депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва загинула трирічна дитина. 2 грудня поліція затримала двох осіб, підозрюваних у стрілянині по машині Соболєва та вбивстві його дитини. Обоє затриманих — колишні бійці АТО.

Один із них — Андрій Лаврега, позивний Тихий — підозрюваний у вбивстві дитини. Доброволець, ніде не оформлений, який у 19 років став кавалером ордена «За мужність» III ступеня за екстраординарні бойові заслуги.

Заступник командира Української добровольчої армії (УДА), командир 8-го окремого батальйону «Аратта» Андрій «Червень» Гергерт підтвердив, що затримані за підозрою в замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва служили в його батальйоні, передає Obozrevatel.

Гергерт розповів, що Андрій Лаврега з позивним «Тихий» був бійцем батальйону до 1 червня поточного року. «Сміливий, відповідальний хлопець, один із найкращих снайперів на цій війні. Не по роках талановитий, розумний. Він був нагороджений державною нагородою з рук президента Порошенка», – повідомив командир.

«Неймовірний хлопець, з якого, якби не ця ситуація, треба було брати приклад. Абсолютно контрольований дисциплінований хлопець. Якщо вже й з ним це трапилося – почав стріляти в центрі міста, – то справи зовсім кепські. У мене зараз серце кров'ю обливається», – зізнався Гергерт.

Він додав, що відсутність статусу у добровольців, які повертаються з війни, відсутність заходів з їхньої соціалізації може штовхати цих людей на злочини. «І це лише початок», – переконаний командир.

Такі дії бійця Гергерт пов’язує з посттравматичним синдромом.

(Андрій Гергет про події в Києві, - ред.)

Агенція Українські Новини оприлюднили копію Указа Президента України Петра Порошенка про нагородження державними нагородами Лавреги.

Що відомо про замах на депутата Соболєва і вбивство його сина

За словами голови Нацполіції, вже вдалося визначити, що зловмисники стріляли з будівлі. На місці скоєння злочину було знайдено речові докази.

«Можу відкрити завісу - була знайдена коробка, яка використовувалася для того, щоб не втратити гільзи, тому що це було в нічний час», - сказав Клименко

Також він назвав три основні версії замаху на депутата: сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність та професійна діяльність В'ячеслава Соболєва.

За даними джерела Liga.net у МВС, одна із версій – це давній конфлікт Соболєва з Артуром Ємельяновим.

Артур Ємельянов – екс-заступник голови Вищого господарського суду України. У 2018 році СБУ підозрювала його у фінансуванні так званих «ДНР» і «ЛНР».

А ГПУ підозрювала Ємельянова в незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: