Завтра у Львові зріжуть головну ялинку

ялинка2

Головну ялинку Львова зріжуть на території колишнього заводу «Кінескоп» (вул. Залізняка, 17). Зрізатимуть її з 9.00, - повідомила начальниця департаменту розвитку, в. о. начальника управління культури ЛМР Наталія Бунда.

О 13.00 на площі перед Львівським оперним театром відбудеться брифінг на тему: «Святкування Різдва у Львові: у центрі міста встановлюють головну новорічну ялинку».

«Як і в попередні два роки, коли пухнасті красуні були подаровані місту мешканцями прилеглих до обласного центру сіл, придбання цьогорічної ялинки не потребуватиме від міста жодної гривні. Її зрубали на території колишнього заводу «Кінескоп», де будуть облаштовувати громадський простір. Дерево не вписувалось у його концепцію», - зазначив Москаленко, - йдеться на Укрінформ.

Головна ялинка Львова має понад 15-метрів висоти. Вона пухнаста і розлога. Прикрасою для неї стануть сотні метрів електрогірлянд. Якщо у минулі роки гілля прикрашали гігантські кульки, виготовлені на Львівському склодзеркальному заводі, та знамениті яворівські дерев'яні забавки, то тепер ялинка набуде модного європейського вигляду.

Нагадаємо, минулого року подарувати Львову ялинку виявили бажання мешканці села Буда Яворівського району, яке розташоване неподалік від Брюховичів.

Ще рік перед тим новорічне деревце дісталось Львову безкоштовно. його подарувала мешканка села Брюховичі. Ялинці було півстоліття, а заввишки мала двадцять метрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: