У 2020 році українці стали купувати менше

1105058

Дослідницька агенція Info Sapiens повідомила, на скільки знизився індекс споживчих настроїв в Україні в січні порівняно з груднем попереднього року.

Про це пише «Радіо Свобода».

За даними цього дослідження, в січні Індекс споживчих настроїв (ІСН) склав 89,0 пункта, що на 3,1 п. менше, ніж у грудні. Скоротилися значення усіх складових індикатора, крім Індексу очікуваних змін особистого матеріального становища.

Зокрема, Індекс поточного становища (ІПС) зменшився на 6,0 п., склавши 79,0. Складові цього індексу зазнали таких змін: індекс поточного особистого матеріального становища (х1) склав 76,4, що на 6,4 п. менше від рівня цього індексу у грудні; індекс доцільності великих покупок (х5) зменшився на 5,7 п. і встановився на позначці 81,7.

Крім того, в січні показник Індексу очікуваної динаміки безробіття (ІОДБ) склав 118,8, що на 5,2 п. нижче за показник минулого місяця. Індекс інфляційних очікувань (ІІО) стабільний – 180,9, що на 0,3 п. вище за минулий місяць. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців погіршилися: Індекс девальваційних очікувань (ІДО) зріс на 19,4 п. – до значення 131,7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: