Борги шахтарям: Зеленський каже, що не може виконувати ролі психолога, колектора та няні

IMG_5505

Зеленський заявляє, що в ситуації з виплатою заборгованості шахтарям не може одночасно виконувати роль «колектора» і «няньки» профільного міністерства.

Про це Президент сказав на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради.

«Наш наступний біль — ситуація з шахтарями та вугільною галуззю. Так ці проблеми існують багато років. Але це - наш спадок і це наша тому відповідальність. Перш за все мова про зарплати шахтарів та збут українського вугілля. Ця проблема була влітку, всі втручалися, це ненормально, але я теж втрутився, проблема виникла знов, я знов втрутився, і цього тижня шахтарям буде погашено 650 млн грн боргів. Але я вам хочу сказати: я дійсно не можу ставати й психологом для людей і кризовим менеджером, для деяких і колектором, який вимагає чесно зароблені гроші, і нянькою профільного міністерства», - сказав Зеленський.

Щодо закриття неприбуткових шахт, він наголосив, що це можливо за умови навчання, перекваліфікації людей, створення нових робочих місць, забезпечення аналогічної зарплати тощо..

У своїй промові Зеленський згадав і про 11 млн пенсіонерів. На його думку, план щодо підняття пенсій «може десь і є, але він комунікаційно відсутній, суспільство нічого не чуло про це».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: