П’ять простих способів, щоби почати менше їсти

26B645D9-7B71-4DC7-B432-3D47B35BCA09-696x522-696x522-1-696x522-1-696x522-696x522-1-696x522

Колонка Уляни Ковбас, журналістки, фітнес-інструкторки та консультантки з правильного харчування.

На карантині, коли ми з вами проводимо 99,9% свого часу вдома, холодильник так і манить, а дорога на кухню частенько стає одним з найпопулярніших маршрутів. І не важливо, ви зараз у відпустці, декреті чи працюєте з дому – бажання постійно щось «підгризати» присутнє щодня. Як з цим впоратися, щоби до стресу від постійного перебування у чотирьох стінах не додався ще й стрес від зайвої ваги? Перше правило старе як світ, і ви точно вже його чули – почати їсти «на пів відра менше».

А ось декілька порад від мене, як реалізувати цю, на перший погляд, недосяжну карантинну місію.

  1. Не їжте перед екраном комп'ютера чи телевізора. Згадайте, як швидко кудись «зникав» попкорн під час перегляду фільму або як шоколадка «йшла в нікуди», поки ви дивились улюблений серіал. Відволікаючись на кіно, ви 100% з‘їсте все, що буде на столі, найімовірніше, пропустите момент, коли ви вже наситилися і продовжуватимете жувати. Справа в тому, що наш мозок у момент перегляду сконцентрований зовсім не на їжі. Якщо звичка їсти перед телевізором вас ніяк не покине – замініть шкідливі перекуси на корисні (наприклад, наріжте сиру моркву замість чипсів або печива і хрумтіть на здоров'я).
  2. Привчіть себе їсти з менших тарілок. У великій тарілці навіть значна кількість їжі виглядає, як маленька порція. Цей трюк часто використовують у закладах самообслуговування, де ви платите за вагу їжі. Маючи велику тарілку, ти завжди візьмеш більше. Спробуйте цей простий трюк, і ваші порції стануть меншими.
  3. Пийте багато води. Вода не лише корисна для підтримки водно-сольового балансу, пружності шкіри, засвоєння вітамінів, нашої молодості і краси. Вона на додачу ще й заповнює шлунок і тамує почуття голоду на деякий час. Тож якщо вам хочеться щось перекусити, але плановий перекус ви вже робили, просто випийте води і дочекайтеся основного прийому їжі.
  4. Не пропускайте сніданок і обід. Пропустивши хоч один з головних прийомів їжі за день, ввечері ви будете нападати на все, що бачите через брак енергії та низький рівень цукру у крові. Ймовірність того, що ви з'їсте в 1,5-2 рази більше норми, в такому випадку дуже висока.
  5. Зазвичай я, звісно, порадила б вам менше часу проводити вдома. Адже це місце, де завжди є смачні спокуси. Та у нас карантин, і тому остання моя порада – займіть себе роботою чи хобі, які приносять радість, задоволення і які подобаються вам. Отримуючи ендорфіни від улюблених занять, ви не будете потребувати щастя від додаткової порції смаколиків.

Читайте також: Як залишатись у формі в період карантину: 6 дієвих порад

А найважливіше – старайтесь слухати своє тіло, привчайтесь їсти лише тоді, коли дійсно голодні. Їжте повільно, смакуйте їжу, готуйте її з любов'ю і не вдавайтесь до радикальних, надто суворих дієт та обмежень. Будьте здоровими і дбайте про свої тіло!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: