У Львівській мерії розповіли, коли можна відкривати кафе та фітнес клуби

IMG_9340

Рішення міської комісії з  ТЕБ і НС щодо роботи кафе та фітнес клубів вступить у дію після його публікацій на сайті ЛМР.

Як повідомили Дивись.Info в ЛМР це має відбутися сьогодні, до кінця дня.

Нагадаємо, міська комісії з  ТЕБ і НС дозволила роботу кафе та фітнес клубів.

«Враховуючи, яка ситуація складається у малому та середньому бізнесі, ми вбачаємо за можливе у Львові, щоб спортивні зали, фітнес клуби, якщо та є не більше 10 людей, могли працювати. Те саме стосується закладів громадського харчування, якщо є провітрюваність самого приміщенні і там є до 10 людей, вони можуть працювати. В нас працюють літні тераси, але враховуючи погодні умови економічна ситуація там дуже непроста. Якщо людям дозволено збиратися по 10 осіб, то як ми можемо це заборонити, коли в той самий час багато людей і супермаркетах, торгових комплексах. Вони просто всі позакриваються. Треба з розуміння ставитись до всіх в такій ситуації, бути максимально гнучкими. Я проговорив це питання із міністром розвитку громад та з міністром охорони здоров’я, адже вони також збентежені ростом захворюваності, що є сьогодні в країні. Я розумію, що ріст захворюваності буде, тим більше, що Львівська область знаходиться на кордоні. Ви не ізолюєте область. Тим більше, що почали їздити поїзди, літати літаки, люди мігрують. Треба кожного дня моніторити, як працює медична систем, що ми й робимо», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Водночас, працівники цих закладів обов’язково повинні пройти ІФА-тестування.

«Обов’язково власники повинні організувати щоб всі хто працюють в цих закладах здали тест  ІФА. Треба постійно моніторити здоров’я працівників», - заявив Андрій Садовий.

Як додав Андрій Садовий міська влада моніторить кількість хворих, які перебувають у міських лікарнях.

«Ми від початку резервували по області орієнтовно 2,5 тис ліжок для хворих на коронавірус. Ми маємо сьогодні орієнтовно до 800 хворих — це 35−40% заповненість. Це дуже важлива річ. Якщо ми будемо бачити, що ця ситуація буде змінюватись, тоді будуть вводитись інші правила та регламенти», - додав міський голова.

За його словами, змін у роботі транспорту не буде.

«Щодо транспорту - ми далі працюємо у режимі спецперевезень, тобто, сидячі місця і маска є обов'язковою. Якщо у громадському транспорті людина без маски - водій не мав би права продовжувати рух», - заявив Андрій Садовий.

Комісія з ТЕБ і НС також продовжила у Львові адаптивний карантин до 31 липня, згідно з нещодавнім рішенням уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: