ЮНІСЕФ просить український Уряд зберегти «пакунок малюка»

1537949136_613x350_3_0_1539873016_613x350_3_0

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає український уряд зберегти програму «пакунок малюка» саме у натуральній формі, надаючи так звані «бебі-бокси», а не грошову виплату.

Про це повідомляє пресслужба ЮНІСЕФ в Україні.

Згідно з даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Там наголошують, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу.

У відомстві також зазначили, що протягом двох років систематично збирали відгуки батьків на програму: за два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 раза. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді.

Аналітики ЮНІСЕФ вказують і на економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунка малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%.

Так, згідно з нещодавнім опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% людей. Майже половині (49%) отримувачам «пакунку малюка» вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя.

Батьки, які отримували пакунок, високо оцінювали користь програми та якість наповнення. Зрештою, предмети із пакунка малюка оцінюють у 4,8 бала з 5 можливих.

Нагадаємо, в Уряді вирішили, що з 1 вересня 2020 року новоспечені батьки будуть отримувати грошові допомогу замість «бейбі-боксів» у розмірі 5 тисяч гривень. Така ініціатива Міністерства соціальної політики буде діяти до 2021 року. У відомстві також пояснили, яким чином батькам отримати компенсацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: