В Україні посилили карантин

карантин66

У зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 карантин в Україні продовжили до 1 листопада 2020 року.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 26 серпня.

Водночас уряд посилив обмежувальні заходи на території областей через зростання захворюваності.

Тепер у регіонах, які потрапили у «зелену» зону забороняється діяльність дискотек, розважальних закладів (нічних клубів).

Також заборонили роботу після 24-ої та до 7-ої години ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Кабмін прийняв постанову, яка забороняє проведення концертів, окрім тих, які проводяться закладами культури.

Втім, концерти дозволяють проводити тим, для кого це протягом останнього року є основним видом діяльності.

Також в постанові говориться, що органам місцевого самоврядування надається право на доступ до данних електронного сервісу «Дій вдома» для контролю осіб, які підлягають самоізоляції, обсервації, також щодо осіб, які порушили правила карантину.

Проєкт постанови мають допрацювати протягом дня і опублікувати документ.

«Сьогодні на засіданні уряду ми розглянемо питання про продовження адаптивного карантину на 2 місяці. Обмеження і зонування територій за кольорами будуть діяти щонайменше до 1 листопада», – сказав прем'єрміністр України Денис Шмигаль.

За словами прем'єра, зараз вітчизняні лікарні готуються до прийому пацієнтів у межах другої хвилі коронавірусної хвороби COVID-19. Зазначимо, що раніше очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що друга хвиля коронавірусу настане у період загострення сезонних хворіб, таких як грип тощо.

Нагадуємо, станом на ранок середи, 26 серпня, в Україні зафіксовано 110 тисяч 85 випадків інфікування COVID-19. За останню добу вірус підхопило 1670 українців.

Додамо також, 12 березня 2020 року в Україні запровадили карантинні обмеження у зв'язку з настанням епідемії коронавірусу, що згодом переросло в пандемію. Востаннє карантин продовжували наприкінці липня, зазначивши, що він триватиме до 31 серпня включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: