У СБУ пояснили, чому працюють магазини «заблокованої» піраміди B2B Jewelry

thumbnail-tw-20200827160843-5032

Двом організаторам B2B Jewelry обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту, магазини мережі працюють

Магазини фінансової піраміди B2B Jewelry продовжують працювати, щоб інвестори мали можливість обміняти вже придбані цінні папери на гроші або продукцію. Про це сказано в повідомленні пресцентру Служби безпеки України (СБУ).

Повідомляється, що організаторам фінансової піраміди, яких СБУ викрила у привласненні понад 250 мільйонів доларів інвесторів, вручаються підозри.

«Зараз організатору піраміди, керівнику і головному бухгалтеру повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні.

Двом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Розгляд запобіжного заходу бухгалтеру відбудеться 9 вересня.

Нагадаємо:

  • В кінці 2019 року Генпрокуратура повідомила, що власники B2B Jewelry підозрюються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, а також у використанні схеми виведення готівкових коштів через фейковий благодійний фонд.
  • У березні 2020 року журналіст Денис Бігус опублікував розслідування, в якому стверджував, що з магазинів B2B Jewelry в пакетах вивозять гроші.
  • 27 серпня СБУ повідомила про блокування роботи великої фінансової піраміди. Фото з місця проведення операції свідчить, що йдеться про B2B Jewelry. Правоохоронці провели 48 обшуків у фігурантів справи. Суд наклав арешти на майнові активи підозрюваних: банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, в тому числі оформлення на підконтрольні юридичні особи.
  • 31 серпня магазини B2B Jewelry продовжували працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: