Садового посадили на шпагат, - політолог про пропозицію стати мерові першим віце-прем’єром

Садовому дали зрозуміти, що залишатися красивим, але не одруженим не вийде. Про це «Погляду» заявив політичний експерт Юрій Палійчук, коментуючи сьогоднішню спільну заяву «Народного фронту» та Блоку Петра Порошенка, в якій вони пропонують стати міському голові Львова першим віце-прем’єр-міністром України.

«Самопоміч» бажає працювати у владі у форматі парламентських комітетів, тому що це зовсім інший рівень відповідальності та впливу. І це прекрасно розуміють інші учасники коаліції. Зрозуміло, що коаліція – це політична братська могила, яку «Самопоміч» хоче обійти стороною», – ділиться міркуваннями експерт.

Така пропозиція у бік Садового – це своєрідна гра зі знешкодження конкурентів. При цьому експерт переконаний на сто відсотків, що Андрій Садовий цю пропозицію не прийме.

«Зрозуміло, що Садовий цю пропозицію не підтримає, він її не прийме. Я впевнений на 100%, але йому доведеться пояснювати своїм виборцям, чому він не хоче йти в уряд, а це буде складно», - коментує експерт.

Крім того, така позиція зв’язує Садовому руки, щоб у майбутньому не критикував представників коаліції.

«Після цієї заяви критика Садового буде дивною. Кожен з учасників коаліції зможе сказати: «Андрію Івановичу, перепрошую. Вам пропонували посаду першого віце-прем’єра, ви не прийняли, тому не треба нас вчити», – зазначив Юрій Палійчук.

«Фактично львівського мера посадили на шпагат, і мені видається нереальним вихід з цієї ситуації без електоральних, рейтингових втрат», – заявив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: