Українські АЗС оштрафували на 7,5 млн грн за неякісне пальне

АЗС
Фото ілюстративне

У 2020 році Державна екологічна інспекція (ДЕІ) провела 848 перевірок якості пального на АЗС. Це на 37% більше в порівнянні з 2019 роком.

Про це повідомив голова відомства Андрій Мальований у Facebook.

Торік інспекторами прийнято 979 рішень про обмежувальні заходи стосовно продавців пального і нараховано майже 7,57 млн ​​грн адміністративно-господарських санкцій.

«Під час заходів контролю в понад 30% випадків встановлено ознаки фальсифікації документів, зокрема паспортів якості, на яких були відсутні печатки, підписи уповноважених осіб лабораторій, які повинні проводити експертизу; зазначення ​​органів з оцінки відповідності, які не наділені такими повноваженнями; найменування лабораторій, які не є акредитованими і уповноваженими проводити відповідні дослідження, тощо», — розповів Мальований.

Він також додав, що продавець зобов’язаний на вимогу покупця надавати копії всіх необхідних документів.

Відсутність даних або відмова показати паспорти якості свідчать про сумнівну якість продукції. В такому разі громадяни мають право звернутися до ДЕІ, яка здійснить перевірку.

Нагадаємо, в 2021 році екологічна інспекція анонсувала проведення, серед іншого, лабораторних експертиз пального. Це передбачено в уже затвердженому секторальному плані ринкового нагляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: