У ЛОДА презентували проект Стратегії розвитку Львівської області до 2027 року

12 грудня у Львівській облдержадміністрації відбулася презентація проекту Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 року, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Стратегія розроблена на підставі Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів» за технічного та методологічного  сприяння українсько-канадського Проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ).

До її розробки було залучено ряд організацій та активних людей області із різних секторів суспільства, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, наукових установ та громадських організацій.

Презентацію Стратегії провели експерти-консультанти Проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» Василь Кашевський, Петро Мавко, Геннадій Марушевський та Оксана Алієва.

У заході взяли участь представники департаментів облдержадміністрації, наукових установ та громадських організацій.

З вступним словом до учасників презентації звернувся директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Василь Лозинський. Він зазначив, що упродовж 2013-2014 років було проведено ряд засідань, нарад, круглих столів, громадських слухань з обговорення передумов розробки цього проекту та економічного прогнозу для області, визначення методології і процесу розробки Стратегії, її стратегічних та операційних цілей, напрацювання Плану реалізації Стратегії тощо.

В свою чергу, спеціаліст з місцевого економічного розвитку Проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» Ігор Лепьошкін повідомив, що результатом зазначеної роботи стали презентовані сьогодні напрацювання.

Під час обговорення також було представлено середньостроковий документ - План реалізації Стратегії розвитку Львівської області на 2015-2017 роки, який є комплексом проектних завдань, реалізація яких необхідна для вирішення стратегічних проблем області.

Учасники слухань обговорили презентовані матеріали, поділились своїми думками щодо стратегічного бачення розвитку Львівщини, а також висловили свої зауваження та рекомендації щодо представлених документів.

На завершення Василь Лозинський зауважив, що це засідання не є остаточним і запропонував всі зауваження та напрацювання надсилати на адресу департаменту для подальшого опрацювання Стратегії та Плану реалізації та представлення цих документів у Львівській обласній раді.

Всі зауваження та коментарі просимо надсилати на адресу департаменту [email protected] або на офіційну сторінку у Facebookhttps://www.facebook.com/DepeconomyLODA.

Матеріали засідання (натисніть для завантаження)

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: