Рудяк розповів про деталі зникнення автомобілів із штраф-майданчика

Досудове слідство за фактом зникнення із штраф-майданчика у селі Солонка Львівської області майже 150 автомобілів проводить особисто прокурор Львівської області Олег Василенко.

Про це на брифінгу журналістам повідомив начальник ГУ МВС України у Львівській області Олександр Рудяк.

Водночас Рудяк відмовився коментувати те, чи правда, що до викрадення причетні працівники міліції. «Я не коментую розслідування, яке проводить особисто прокурор області», - сказав Рудяк.

Загалом Рудяк повідомив, що міліція Львівщини проводить ревізію щодо зникнення близько 150 автомобілів із штраф-майданчика у Солонці.

«Ми говорили про це 11-12 днів назад. Але перевірка штраф-майданчиків у області почалась ще з початку квітня цього року. Витік інформації для ЗМІ стався значно пізніше. Моніторинг буде закінчено до 15, а максимум до 16 липня, тоді ми будемо мати повну реальну картину», - повідомив Рудяк.

Він додав, що на даний час достатня кількість матеріалів передана до прокуратури для порушення кримінального провадження. Воно порушене за частиною третьою статті 364

«Вся справа у тому, що згідно із постановою КМУ, штраф-майданчики повинні бути передані приватним особам, які будуть ними опікуватись і зберігати та охороняти майно, яке там знаходиться - автомобілі і мотоцикли. При скрупульозній перевірці цих майданчиків були виявлені певні недоліки і мною особисто у лютому була призначена детальна перевірка», - розповів начальник обласної міліції.

Він зазначив, що «деякі ЗМІ пишуть про те, що знову міліція розікрала майданчики». «Це не так. Міліція сама свідомо пішла на це, щоб виявити недоліки на штраф-майданчиках. Після 15-16 числа буде повністю закінчений аудит, якщо буде необхідність, ми зберемось, якщо ні - то деталі моніторингу повідомить мій прес-секретар», - сказав Рудяк.

Він також додав, що «прокуратурою допитано ряд осіб, які дають покази з цього приводу. Міліція нічого не приховувала, я дуже здивований, що ви так пізно про усе дізнались і зробили сенсацію», - зазначив Рудяк.

Він також повідомив, що уже більше 70 автомобілів вилучено у різних людей.

«Вартість цих автомобілів уже у десятки разів перевищила суму, яку власники можуть платити за стоянку, тому вони свідомо від них відмовились. Автомобілі зберігались там із1991 року, а основна маса - із 1997 року», - повідомив Рудяк і пообіцяв, що міліція зробить нарізку, щоб «журналісти подивились на стан та якість цих автомобілів».

«Їх знайшли на пункті прийому металу. Треба було дочекатись рішення суду… Хто здійснив правопорушення - буде притягнутий до кримінальної відповідальності, але крапку поставить суд», - зазначив Рудяк.

Також Рудяк додав, що «повідомлення про підозру ще нікому не вручено».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: