Росіяни "відзначились" на ралі «Галіція», - нардеп (фото)

Російський екіпаж Тагіров Д. і Тагіров В. порушили регламент гонки «Галіція», цинічно і мерзенно вчинили по відношенню до своїх же колег-спортсменів, тим самим порушивши прості людські відносини.
Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат України Юрій Шаповалов.
«Шкода, що такі люди находяться поруч з нами. І слава Богу, що все це закінчилося лише купою розбитого заліза», - написав він.
«Вони "забралися" у цьому ж місці, за один екіпаж перед нами, але з більш легкими наслідками. Потім завелися, виїхали з кущів і від'їхали в безпечне місце. Під час нашого удару об дерево, першими, хто до нас підбіг і почав допомагати вибратися з машини були два молодих міліціонера, які стояли в цьому місці в перекритті. Екіпаж Тагірова так і возився біля свого автомобіля .. Ну добре, що нам їх допомога не потрібна була ... Відразу після удару ми вибралися з машини і Любомир побіг зі знаком "ОК" на середину показувати, що з нами все гаразд і пригальмовувати, махаючи руками, наступні екіпажі», - пише нардеп
За його словами, «хоч наш автомобіль і знаходився поза траси, і не заважав проїзду наступним екіпажам, ми чудово розуміли, що якщо в цьому місці не пригальмовувати хлопців, то для багатьох підсумок буде такою ж як і для нас. Невже це не розумів екіпаж Тагірова? Найдосвідченіші хлопці, Чемпіони Росії 2011 р. учасники Чемпіонату Світу і вони не розуміли, що за ними обов'язково прилаштуватися хтось наступний? Я підійшов до них, як тільки виліз з машини, запитав як вони, чи все у них в порядку? Вони відповіли, що все нормально, після чого я пішов до Любомира допомагати йому пригальмовувати екіпажі, а вони сіли в свій автомобіль і більше з нього не виходили, поки не проїхали всі екіпажі, дощ адже йшов, чого мокнути?», - пише нардеп в Фейсбуці.
«Для тих, хто не знайомий з регламентом ралі можу сказати, що будь-який учасник змагання потрапив в аварію, зобов'язаний показати трьом наступному за ним екіпажам знак "ОК", що з ними все гаразд, тим самим і попереджаючи що тут не безпечне місце. Це може бути і автомобіль, який заважає проїзду, і гілки дерев, що потрапили на дорогу і т д. Всі, бачачи цей знак, завжди скидають швидкість і їдуть обережніше. А, тим більше, якщо їм махають руками, показуючи тихіше. Якщо ж немає знаку і видно розбитий автомобіль, наступний екіпаж зобов'язаний зупинитися і надати допомогу постраждалим. Ми з Любомиром простояли на трасі, пригальмовуючи, поки не проїхали всі екіпажі. Навіть при цьому один з екіпажів не втримався і злетів з дороги прямо в наш автомобіль, добивши його остаточно, але це інша історія. Я зараз пишу не про "залізу", яке врешті-решт можна відновити, я піднімаю тему про людські відносини, а можливо життя і здоров'я наших спортсменів, адже ми чудово знаємо чим можуть закінчуватися такі аварії. Ми поки стояли, пригальмовуючи хлопців, весь час думали, може просто Тагірова, прибираючи автомобіль у безпечне місце не встигли виставити знак "ОК"?
Але найстрашніше в цій історії, що після проїзду всіх екіпажів, коли ми з Любомиром промоклі, окроплені і брудні повернулися до свого автомобіля, я запитав Тагірова "хлопці, а чого ви не виставили знак" ОК "і не попередили наступні екіпажі про небезпеку?", на що ті відповіли "А ми тобі що дупу автомобіля в повороті повинні знаком "ОК" «заносити?». Я не буду описувати всю перепалку, яка виникла після такої відповіді, ледь до бійки не дійшло, але важливо те, що ми так і не переконали Тагірова, що крім того, що вони порушили регламент гонки, вони цинічно і мерзенно вчинили по відношенню до своїх же колег-спортсменів, тим самим порушивши прості людські відносини. Шкода, що такі люди находяться поруч з нами. І слава Богу, що все це закінчилося лише купою розбитого заліза», - розказав депутат.

998517_177026489142999_953294677_n

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: