14 347 сімей Львівщини отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Місцевими органами праці та соціального захисту населення реалізується державна програма житлових субсидій, яка спрямована на допомогу конкретній сім’ї і у певній мірі зняла соціальну напругу серед найбідніших категорій населення, повідомила прес-служба ОДА.

Станом на сьогодні використовують своє право отримувати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг  14 347 сімей, що складає 1,8 відсотка від загальної кількості сімей. Організаціям, що надають житлово-комунальні послуги перераховано 52,1 млн.грн. з урахуванням погашення заборгованості  за 2012 рік.

Для громадян, які звертаються за призначенням  субсидії, прийом документів проводиться за спрощеним  Порядком надання населення субсидій, а саме: уповноважений власник житла подає заяву та декларацію про доходи та майновий стан.

У разі підвищення цін  на оплату житлово-комунальних послуг, органами праці та соціального захисту населення  проводиться автоматично перерахунок розміру субсидії сім’ям, які перебувають на обліку  як одержувачі субсидій.

З метою недопущення черг прийом документів здійснюється місцевими органами праці та соціального захисту населення щодня без обідньої перерви  (при потребі з продовженим робочим днем та у вихідні дні), а також забезпечено можливість попереднього запису на прийом та отримання консультацій у телефонному режимі з питань що пов’язані з призначенням житлових субсидій.

Для надання більш детальних роз’яснень з питань надання  субсидії у кожному конткретному випадку у всіх управліннях (відділах) соціального захисту населення відкрито телефони “гарячої “ лінії, у тому числі у департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації (235 24 70).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: