У Львові презентували перший громадський телеканал (оновлюється)

Чотири студії у Львівській області, до півроку - 28 кореспондентських пунктів. Далі - запуск радіо

Від сьогодні, 15 жовтня, у Львівській області офіційно створено перший громадський телеканал, інвесторами якого є Володимир Маліновський та Іван Федусь. Презентація телеканалу відбулась у стінах Львівської ОДА, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Як розповів Володимир Маліновський на прес-конференції, якщо подивитись комерційні телеканали, особливо новини, то складається враження, що ми живемо не у цивілізованому суспільстві, а десь у Африці.

«Цей суцільний негатив впливає і на настрій суспільства і на емоційний стан людей, тому ми хочемо запропонувати позитивне телебачення», - повідомив Володимир Маліновський.

Також Маліновський розповів, що на сайті телеканалу можна буде дивитись трансляції сесій обласної, міської, районних рад, також будуть оприлюднені усі рішення органів влади та місцевого самоврядування – від Львівської ОДА до рішень сільських рад. Більше того, у планах – і показ фільмів, історичних, документальних фільмів тощо.

«З допомогою нас усіх ця інформація має стати доступною для кожного громадянина. Це телебачення створене для того, об разом його робити. До створення можуть долучатись і громадські організації, і громадські діячі, а також представники будь-яких політичних сил та усі зацікавлені особи», - розповів Маліновський.

Своєю чергою директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА Дмитро Посипанко наголосив, що «Разом ТВ» - це ініціатива громадськості, яку Львівська ОДА максимально вітає.

«Це ініціатива громадськості, і це тішить, що громада Львівщини завжди хочуть бути у чомусь першими. Це перше, наразі Інтернет-телебачення, але я особисто обіцяю, що буду лобіювати виділення коштів із обласного бюджету на діяльність телеканалу. Львівська ОДА радо вітає розвиток громадянського суспільства», - сказав Дмитро Посипанко.

Він також висловив упевненість у тому, що це буде позитивний телеканал і додав, що недавно прочитав у одній із соціальних мереж слова голови НМПУ Юрія Луканова про те, що у нашій країні все ще гірше, аніж про це розповідає ТСН. «Це насправді страшно, тому я переконаний. Що це телебачення покаже, що у нас ще не все так погано», - повідомив Посипанко.

Також участь у прес-конференції взяв і генеральний директор телеканалу Іван Федусь, який наголосив, що думка про створення телебачення назріла уже давно й весь колектив ціле літо працював над запуском телеканалу.

«По факту, телеканал уже є в Інтернеті, за півроку ми плануємо відкрити 28 кореспондентських пунктів по усій області, хоча телебачення уже працює з 1 серпня у Інтернеті, а сьогодні, 15 жовтня, воно запустилось офіційно», - сказав він.

За словами Федуся, на сайті можна дивитись і онлайн-трансляцію з кожного населеного пункту країни. Також Федусь повідомив, що технічно на сайті можна брати відеоінтерв’ю. Людина сидітиме вдома за комп’ютером і даватиме інтерв’ю, яке глядачі одразу онлайн дивитимуться на сайті.

Також у планах – і запуск радіостанції, однак концепцію ще до кінця прописують. Попередньо, це буде мовний варіант радіо, обговорення різних проектів, навіть проведення онлайн-нарад.

«Це тільки частина ідей, з часом буде ще більше, просто інші ідеї є більш затратними», - повідомив Маліновський, він також додав, що сам веб-сайт є віртуальною студією. Наразі ж студії уже працюють у Львові і у Червонограді, а ще будуть працювати у Стрию і, можливо, у Дрогобичі. У інших містах області будуть кореспондентські пункти.

«Ми хочемо робити наголос на оперативності. Люди на великих екранах онлайн будуть бачити життя біля державних установ, у людних місцях – на вокзалі, проспекті Свободи тощо», - розповів Маліновський.

Він також розповів, що кореспондентські пункти уже є у половині області і від сьогодні журналісти передаватимуть звідти інформацію. Усі люди, які роблять телеканал – це члени ГО «Разом», яка діє із 2006 року.

Відповідаючи на запитання кореспондента Дивись. Інфо, хто інвестор і під які вибори це робиться, Маліновський наголосив, що «про них не знає жодна політична партія та жоден олігарх в Україні».

«У нас є люди і від «Свободи», і до Партії регіонів. Я вас запевняю, що це не робиться на 2015 рік під вибори», - сказав Маліновський. Він також пообіцяв, що на телеканалі не буде жодної політичної реклами, а тільки об’єктивна інформація.

«Гроші наші з Іваном, а надалі ми будемо залучати усіх до цього проекту у якості надання благодійної допомоги без права втручання у редакційну політику», - сказав Маліновський.

Наступні кроки обіцяють такі: радіо і Львівський прес-центр. «На сьогодні ми стартуємо на громадських засадах. Також у нас будуть програми польською, російською та іншими мовами», - сказав Маліновський

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: