Санкарі Львівщини готуються до Олімпіади в Сочі (відео)

На Олімпійських іграх у Сочі збірну України із санного виду спорту представлятимуть санкарі Львівщини.  

Про це на прес-конференції повідомила заступник начальника управління з питань фізичної культури і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

Сьогодні у Львівській області санним спортом займається близько 180 осіб. Це в основному вихованці спеціалізованої спортивно-юнацької школи «Беркут».

Як повідомила Оксана Вацеба, за  часи незалежності уся збірна команда України із санного виду спорту складалася із санкарів Львівщини. Також практично всі тренери збірної є львів’янами.

Оскільки єдина дерев’яна санна траса в Україні існує у місті Кременець Тернопільської області, то там сьогодні санкарі і готуються до Олімпіади.

Санний спорт вимагає великих витрат, оскільки на експлуатацію санної траси потрібні чималі кошти. Як зазначив старший тренер молодіжної збірної команди України з санного спорту Іван Баїк, лише одні сани коштують від 2,5 до 3 тисяч Євро, однак попри те Україна є однією із кращих серед країн, у яких практично немає санних трас. Також за словами п. Оксани сьогодні ще розглядають питання про те, чи доцільно будувати санну трасу у Винниках, оскільки цей район є сприятливим для експлуатації траси.

Нагадаємо, що 22 зимова Олімпіада у Сочі триватиме із 7 по 23 грудня цього року.

Галина АНДРУСІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: