Садовий розповів про електронні картки пацієнтів у дитячій лікарні (фото)

Минулого 2013 року міська дитяча лікарня зробила великий крок для покращення надання допомоги своїм пацієнтам – запровадила електронні картки, які є вимогою часу та зручні у користуванні як для лікарів, так і для пацієнтів. Загалом на цей проект було залучено близько 900 тис. грн (800 тис грн грантових коштів та 90 тис – коштів лікарні). Як функціонує ця система перевірив під час робочого візиту в установу міський голова Львова Андрій Садовий, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Наше завдання – щоб ми мали хороший, якісний догляд за нашими дітьми і вони мали можливість якнайшвидше одужати. Наші лікарі мають робити і фахово, і організаційно все можливе.  Ми побачили сьогодні нову технологію, яка діє в цій лікарні, – це історія хвороби в електронній формі. Це і спрощення самого процесу і вже нема залежності від почерку – видно - не видно, що там лікар собі написав. Є чіткі стандарти.

Мені приємно, що програмний продукт для цієї послуги ми закупляли і співпрацюємо з нашою львівською компанією – це є компанія «Eleks», яка є відома і є одним з лідерів українського ринку. Мені приємно, що вони не тільки працюють для всього світу, але і працюють для нашого рідного міста», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий під час спілкування з журналістами.

«За грантові кошти в нашій лікарні впроваджено проект «Електронна карта пацієнта», завдяки цьому скорочено час на оформлення медичної документації, покращено контроль за якістю її ведення, що в свою чергу дає можливість лікарю більше часу виділити на безпосереднє спілкування з пацієнтом. Інформація, котра міститься в електронній медичній карті, передається на робоче місце лікарів, котрі проводять обстеження та лікування пацієнта; зокрема: дані об’єктивного обстеження, функціональної та лабораторної діагностики, дані лікарських призначень та їх виконання впродовж перебування в закладі», - каже головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

«Система електронних карток пацієнтів – це є нормальна сучасна європейська система, яка крім цієї клініки, запроваджена і успішно функціонує у понад 400 клініках світу: від Греції, Молдови, Росії, зараз йде мова про запровадження її в клініках Польщі. Тобто це є нормальна система, яка виконує роботу необхідну для лікаря, відповідно до міжнародних стандартів. Це звучить так дуже загально, але на практиці це означає відповідність цілому ряду стандартів з точки зору безпеки інформації, з точки зору надійності її обробки, з точки зору медичних стандартів, стандартів обробки графічної інформації, тобто рентгензнімків, щоб їх не можна було переплутати.

Ця система не є дешева, тому що тут надзвичайно велика частина витрат є саме комп’ютерне обладнання, мережа. Але в принципі не стільки сама система, скільки її впровадження займає дорого і довго, тому що необхідно перебудувати всю філософію роботи клініки. До чесні дитячої клініки на Орлика можна сказати, що тут самі лікарі хотіли цю систему  впроваджувати і в них був достатньо великий рівень порядку, щоб це зробити. Тому що якщо ти приходиш у клініку, в якій панує хаос, то в результаті автоматизації ти отримуєш автоматизований хаос. Тут є дуже великий рівень порядку, тому впровадження такої системи тільки підсилило, допомогло клініці працювати краще. Тому успішність впровадження цієї системи залежить від того, наскільки сама клініка, самі фахівці-лікарі готові її запроваджувати. Тобто це залежить від рівня зрілості клініки, яка це хоче робити», - розповів генеральний директор компанії «Eleks» Олексій Скрипник.

лікарня2 лікарня3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: