Сех очікує від Уряду погодження документів на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища

Питання фінансування проекту з рекультивації полігону твердих побутових відходів у Грибовичах 3 червня розглянули на робочій нараді в першого заступника голови Львівської ОДА Йосифа Ситника? повідомили у прес-службі ЛОДА.

У нараді  взяли участь  директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Ільків, заступник міського голови Львова з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук, керівництво департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Як повідомив Андрій Ільків, станом на сьогодні Комплексний проект з рекультивації полігону в с. Грибовичі Жовківського району погоджений у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Відповідний Проект розпорядження Кабінету Міністрів України також надіслано для погодження й в інші центральні органи влади, зокрема Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство екології та природних ресурсів та Міністерство фінансів України. Вже після прийняття такого документу варто очікувати на фінансування.

За словами першого заступника голови ОДА, для вирішення проблеми зі сміттєзвалищем місцева та обласна влада повинні діяти спільно. «Проблема Грибовицького звалища – це не лише проблема Львова, а й області загалом. Люди очікують на результат. Саме тому вирішити її можна лише діючи спільно й злагоджено», – наголосив він.

Йосиф Ситник також звернув увагу на те, що усі рішення, які будуть прийняті щодо рекультивації полігону зі сміттям, мають бути прозорими та максимально доступними для громади.

Зазначимо, що заступник міського голови Львова Володимир Шевчук підтримав пропозицію  Львівської ОДА безпосередньо долучитись до реалізації Комплексного проекту з рекультивації. Зокрема, він висловив згоду, що в подальшому за реалізацію цього проекту відповідатиме облдержадміністрація.

Загалом, під час наради обговорено можливі шляхи подальшого впровадження Проекту рекультивації міського сміттєзвалища, зокрема особливості проведення відкритих тендерних процедур, залучення усіх зацікавлених інвесторів, а також врахування кластерного підходу комплексної очистки, переробки та утилізації твердих побутових відходів.

Довідка:

За висновком державної екологічної експертизи від 26.08.2011 рекомендовано поетапне закриття та повна біологічна рекультивація полігону.

Відповідно до проведеного тендеру на розробку проекту з рекультивації сміттєзвалища у с. Грибовичі було укладено договір між департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та «Інститутом гірничо-хімічної промисловості» на загальну суму 3,45 млн. грн.

«Інститут Гірхімпром»  виконав стадію «Проект»  на суму 2,08 млн. грн. На виконання стадії «Робочий проект» Львівська міська рада передбачила кошти у розмірі 1 млн 400 тис грн.

Відповідно до проекту рекультивації загальна вартість робіт становить 215 млн.грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: