У Львові вшанували пам’ять борців за незалежність України (фото)

Сьогодні, 23 серпня, на Личаківському кладовищі, біля Меморіалу УГА, пройшли поминальні заходи до вшанування борців за правду та незалежність держави. Зі словом до присутніх звернувся міський голова Львова Андрій Садовий.

«Дорогі мами, які втратили своїх дітей, дорогі жінки, які втратили своїх чоловіків, дорогі наші родини, шановні військові. Кожного року День Незалежності був святковим днем. Цьогоріч цей день ми переосмислюємо зовсім по-іншому. Сьогодні ми тут, де поховані наші Герої, які загинули в минулому столітті, Герої, які загинули в нашому часі. Вони колись, сто років тому, мріяли про Незалежність, вони йшли в бій, щоб ми були незалежними. В 90-х роках ми отримали Незалежність, бо ми держава вільна, ми маємо на це право, наші батьки, діди за це гинули. Цього року наша Незалежність наповнюється зовсім іншим смислом.

Для мене символ Незалежності – це наш прапор. З цим прапором наші вояки йшли в бій і цим прапором ми накривали їхні тіла. Для мене символ Незалежності – це слова нашого гімну: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу». Для мене символ Незалежності – це мама, яка втратила сина на війні, це сестра, яка втратила брата, це дружина, яка втратила чоловіка, це діти, які втратили батька. Це нові символи нашої Незалежності.

Для мене символ Незалежності – це тисячі, сотні тисяч наших українців, які витягували з поля бою поранених, які віддавали останнє для того, щоб зміцнити нашу армію, які своїми тілами закривали своїх однополчан. Це нові символи нашої Незалежності.

Я не знаю, чому Бог дає всім нам такі випробування. Я сьогодні хочу просити пробачення за те, що не вберегли, не захистили. За те, що чомусь так сталося, що ми, український народ, 23 роки вірили, що все буде добре, що воно якось само собою станеться. А боротьба за Незалежність – це боротьба кожного дня. Великий грузинський політик Каха Бендукідзе сказав дуже жорсткі, але чесні слова: «В Біблії не написано, що Україна має бути незалежною державою. За неї треба воювати кожного дня».

Я дякую усім вам за вашу мужність, за вашу терпеливість і за вашу віру в наш завтрашній день. Ми переможемо! Слава Україні!», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Після поминальних заходів на полях почесних поховань №67 та №76 відбулось заупокійне Богослужіння за борцями за правду та незалежність держави, які загинули в АТО та під час Революції Гідності.

DSC_0535 DSC_0434 DSC_0438 DSC_0443 DSC_0449 (1) DSC_0449 DSC_0456 DSC_0457 DSC_0494 DSC_0512 DSC_0520

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: