У неділю на Львівщині відзначать Свято Героїв

У неділю, 24 травня, на Львівщині вшановуватимуть пам’ять героїв національно-визвольних змагань. У Львові Свято Героїв розпочнеться об 11:00 із покладання квітів до пам’ятника головному командирові Української Повстанської Армії генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі. Звідси візьме старт щорічна естафета студентів Львівського державного університету фізичної культури, присвячена пам’яті героїв національно-визвольної боротьби, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА

О 12:00 представники влади та громадськості покладуть квіти до пам’ятника Степанові Бандері. Тут же відбудеться урочисте віче, після якого учасники вирушать урочистим маршем від вулиці Степана Бандери до проспекту Свободи, зупиняючись та покладаючи квіти до пам’ятних дощок, присвячених видатним діячам боротьби за незалежність України.

Також о 12:00 з нагоди Свята Героїв відбудуться заходи на Личаківському кладовищі, де представники молодіжного руху та студентства Львівщини вшанують новітніх Героїв України.

Молодь зустріне учасників естафети та вшанує учасників національно-визвольного руху, духовенства, дисидентів, митців, Героїв Небесної сотні, а також загиблих воїнів учасників АТО, поклавши квіти та лампадки на їхні могили.

Опісля учасники заходу урочистою ходою вирушать до проспекту Свободи, де приєднаються до маршу представників ветеранських і патріотичних громадських організацій.

Завершаться урочистості проходженням колон громадських організацій проспектом Свободи та спільним виконанням Державного Гімну України.

Довідка

Свято Героїв встановлене рішенням Збору ОУН (1941 р.) в пам’ять про відважних борців за волю України, які загинули у травні – Миколи Міхновського (загинув 3 травня 1924 року), Головного отамана УНР Симона Петлюри (загинув 25 травня 1926 року), полковника Євгена Коновальця (загинув 23 травня 1938 року).

Відповідно до рішення Львівської обласної ради від 4 травня 1999 року№ 144 "Про відзначення Свята Героїв" зі змінами внесеними рішенням від 15 травня 2012 року № 497 щорічно у четверту неділю травня у Львівській області вшановують пам’ять героїв національно-визвольних змагань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: