Запоріжжя переймає досвід Львова у співпраці міста та громади

Депутат Львівської міської ради Сергій Подолинний представив у Запоріжжі Програму фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій, яка діє у Львові.

Під час круглого столу, який відбувся з ініціативи ГО «Демократичні ініціативи 2002», були присутні депутати Запорізької міської ради, представники виконавчих структур та громадських організацій, пише Львіврада.

Сергій Подолинний розповів про механізм дії цієї програми у Львові, яка функціонує ще з 2007 року. А, саме, яким чином проводяться конкурси, хто входить в склад конкурсної комісії, як відбувається надання коштів та контроль за їх освоєнням.

«Я поділився власним досвідом, оскільки уже чотири роки наша громадська організація «Життя без залежності» бере участь в таких конкурсах. Ми неодноразово були переможцями, отримували гранти і реалізовували наші програми з первинної профілактики тютюнової, алкогольної та наркотичної залежності серед учнів шкіл Львова», - пояснив Сергій Подолинний.

З його слів, залучення громадських організацій до вирішення проблем, які є в місті, дає хороші результати і сприяє розвиткові громадянського суспільства. На думку депутата, це можливість відповідати на ті виклики, які виникають перед громадою.

«Держава не може охопити всі сфери життя, які потребують уваги. У Львові, наприклад, є наркологічний диспансер, в якому працює невелика кількість спеціалістів. А фахівців для первинної профілактики в школах непередбачено. Для цього треба було би запровадити одну-дві вакансії. У той же час громадська організація проявляє ініціативу і якісно проводить цю роботу, тож державі це обходиться набагато дешевше», - зауважив депутат.

За підсумками роботи круглого столу громадські активісти Запоріжжя підніматимуть питання про запровадження конкурсів для розподілу бюджетних коштів на підтримку громадських організацій міста.

Додамо, що за час функціонування у Львові Програми фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій місту вдалось підтримати більше ста проектів на загальну суму майже шість мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: