Колодій: Статистика розкриття злочинів не є показником довіри громади до правоохоронних органів

Навіть стовідсоткове розкриття злочинів не є показником довіри громадян до правоохоронних органів. Адже непогана статистика не врятувала силові структури від погромів у Ніч гніву.

На цьому наголосив голова обласної ради Петро Колодій під час міжвідомчої наради про стан досудових розслідувань та процесуальний нагляд у кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів проти власності, що відбулась сьогодні, 4 червня, у Прокуратурі Львівської області, повідомила прес-служба обласної ради.

Загалом упродовж цього року на території Львівської області зареєстровано понад 8 200 злочинів проти власності, що становить 62 % відсотки від загальної кількості усіх зареєстрованих злочинів.

Проведеній нараді передували перевірки досудових розслідувань та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів проти власності та незаконного заволодіння транспортними засобами у районах області.

Заступник прокурора Львівської області Володимир Поліщук озвучив ряд суттєвих недоліків у діяльності слідчих органів та органів прокуратури, серед яких

Заслухавши доповіді районних прокурорів та начальників райвідділів міліції, голова обласної ради також висловив низку зауважень до діяльності правоохоронців області.

«Непокараний злочин провокує зловмисників на вчинення повторного. Ви покликані захищати громадян, а не покривати злочинців», – наголосив Петро Колодій.

Разом з тим очільник облради зазначив, що сьогодні суспільство не налаштоване потурати соціальній несправедливості. «Ніч гніву – це була провокація, на яку піддались люди, роздратовані свавіллям силових відомств. Сьогодні ж із зони АТО повертаються хлопці, в яких питання справедливості стоїть дуже гостро. І підігріти подібну провокацію зараз, як це було взимку 2014 року, не складно. Тому будьте пильні та чесні в своїй роботі. Справжня оцінка вашої діяльності – не показова статистика, а громадська думка», – підкреслив Петро Колодій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: