За підсумками травня на Львівщині лідирує Пустомитівський район

У рейтингу районів і міст обласного значення за підсумками травня на Львівщині лідерами є Пустомитівський, Сокальський та Сколівський райони області. Натомість аутсайдерами є Жидачівський, Дрогобицький та Турківський райони. Серед міст обласного значення Львівщини рейтинг очолює Львів, а за ним — місто Моршин, останніми тут стали Дрогобич і Борислав, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Про це йшлося у середу, 10 червня, під час наради голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з головами районних державних адміністрацій.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Василь Лозинський презентував розширену аналітику до рейтингової оцінки районів та міст Львівщини станом на 1 червня 2015 року.

За словами Василя Лозинського, структура рейтингової оцінки включає в себе такі компоненти: бюджетно-податкову політику, промисловість, ринок праці, оплата населенням послуг ЖКГ, звернення на гарячу лінію "112", а також бізнес.

Він зазначив, що за кожним показником, окрім кількісної величини, враховували його динаміку росту.

"За бюджетом, обсягами та динамікою надходжень лідерами є Стрийський та Пустомитівський район, натомість Турківський та Дрогобицький мають дещо гірші показники, оскільки на їхніх територіях немає високорозвинутих підприємств, що могли би покращити цей показник", - пояснив Василь Лозинський.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА зазначив, що Пустомитівський район традиційно лідирує серед районів області завдяки розвиненій і диверсифікованій промисловості, яка акумулює найбільший потік податкових платежів та відповідно позначається на динаміці бюджетних надходжень і рівні виконання бюджету.

Натомість проблеми Турківського району пов’язані з його гірським розташуванням, що певним чином обмежує розвиток промисловості та роздрібної торгівлі. Ці обставини позначаються на надходженнях акцизного податку та інших платежах.

Нагадаємо, що за підсумками квітня лідерами були Пустомитівський, Яворівський і Сокальський райони області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: