Скрябіна посмертно нагородили орденом "За заслуги" І ступеня

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який трагічно загинув цього року у ДТП, посмертно нагородили орденом «За заслуги» І ступеня.

Про це йдеться у відповіді Президента України Петра Порошенка на електронну петицію про присвоєння Андрію Кузьменку звання народного артиста України, яка набрала понад 26 тис. підписів.

Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 231 Закону України "Про звернення громадян" мною розглянуто розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 05.09.2015 громадянином Ю.О.Морозовим електронну петицію "Присвоить Андрею Кузьменку звания народного артиста Украины", яку підписали понад 26 тисяч громадян.

Слід зазначити, що відповідно до пункту 7 Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України "Про почесні звання України" від 29 червня 2001 року № 476, присвоєння почесного звання посмертно не провадиться.

Водночас, ураховуючи численну підтримку відзначення А.Кузьменка державною нагородою та його значний внесок у розвиток української культури та збагачення вітчизняного музичного мистецтва, я підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно).

Дякую за активну позицію щодо відзначення заслуг талановитого музиканта, якого шанують мільйони українців. Вдячний батькам Андрія, які виховали достойного сина і громадянина. Переконаний, його пам'ятатимуть і наші воїни, яких Андрій підтримував у боротьбі з агресором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: