У селі Старосамбірського району всі виборці проголосували до 10-ї ранку

У деяких селах Львівщини другий тур місцевих виборів закінчився ще зранку, але члени комісій мусять сидіти до вечора, бо так вимагає законодавство.

Крім Львова, у Львівській області проходять вибори у сільських виборчих дільницях. Про це сьогодні, 15 листопада, під час відеомарафону «Вибори 2015: як Львів обирає міського голову» у Львівському прес-клубі  повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської облдержадміністрації  Федір Алєйніков.

- Ми проводимо повторне голосування у Яворівському та Старосамбірському районах. В одному випадку два кандидати набрали однакову кількість голосів, в іншому – не змогли визначити переможця, тому що розбіжність була в одному бюлетені, який визнали недійсним, - каже він.

Щодо порушень на виборах в області, то, за словами т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області, полковника поліції Дмитра Загарії, голови сільських виборчих комісій не бачать сенсу сидіти до вечора, якщо вже всі в селі проголосували.

- У Старосамбірському районі в одному із сіл завершили голосування рівно о 10 годині і голова виборчої комісії хотів вже закривати дільницю та йти додому. Але законодавство каже, що закривати дільницю можна після 8 вечора і тільки тоді починати підрахунок голосів, - каже він.

Що ж стосується виборів мера Львова, то обидва кандидати поводяться дуже толерантно та ввічливо. Принаймні так стверджує голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький.

- Кандидати в мери Львова ведуть себе досить по-європейськи. Нема якихось жорстоких звинувачень, нема неприємних речей. Усе проходить спокійно та гарно. Головне, щоби виборець пішов і проголосував, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: