Пивоварський каже, що з Києва до Львова поїзд може їхати три години

Скасування нічних поїздів в 2016 році не буде. Про це в інтерв'ю "Українським Новинам" заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський

"Зараз з'являються різні" експерти ", які оперують некоректною інформацією про те, що на наступний рік заплановано масове скорочення нічних поїздів. Але це неправда." Укрзалізниця "переформатувала свою мережу маршрутів. Було зроблено новий розклад на 2016 рік. Деякі нічні поїзди поїхали по іншому шляху, і вийшло, що з одного боку начебто так, закрили старі напрямки, а з іншого боку - на 2016 рік дали новий розклад. І в цьому новому розкладі нічні поїзди не постраждали ", - заявив він.

У той же час міністр відзначив, що майбутнє залізниці в Україні - за швидкісним рухом і регіональними поїздами, підкресливши, що незважаючи на це, міністерство не скасовуватиме нічні поїзди, якщо вони будуть користуватися попитом.

"В ідеалі для швидкісних поїздів повинно бути альтернативне полотно. Неможливо повноцінно запускати по рейках, призначеним для вантажного руху, швидкісний поїзд. І це одна з наших проблем. Повинні бути виділені гілки, і тоді до Львова ми будемо їхати не 5-6 годин, а 3-4 години. Але це питання дуже довгострокової перспективи ", - заявив Пивоварський.

Він зазначив, що в 2016 планується закупити мінімум 2 нових швидкісних поїзди, а також якусь кількість регіональних дизель-поїздів і провести ремонт нічних.

Міністр підкреслив, що для переходу України до повноцінного швидкісного повідомленням знадобиться 5-7 років і мільярдні інвестиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: