Лісгоспи Львівщини закупили лісовозів на 29 млн грн

У 2015 році лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства закупили нову лісозаготівельну техніку на суму 29 млн 168 тис гривень. Державні лісництва поповнились 19 новими лісозаготівельними машинами, 16 одиницями деревообробного обладнання та бензиномоторним інструментом. Про це розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, – передає прес-служба ЛОДА.

«Серед новинок, які вперше з’явились у лісгоспах області – нові лісовозні автомобілі з гідроманіпуляторами. Зокрема, модель українського лісовозного автомобіля КРАЗ, придбана ДП «Бродівське лісове господарство», вартістю майже 2 млн грн, та білоруський лісовоз МАЗ для ДП «Славське лісове господарство», який коштує понад 2,2 млн грн. Ці автомобілі добре зарекомендувала себе у роботі. Тому впевнено можу сказати, що майбутнє – за новою лісовозною технікою», – зазначив А. Дейнека.

Він додав, що цьогоріч за власні кошти лісогосподарські підприємства також закупили сім вантажних автомобілів, вісім тракторів, два екскаватори, дві лісовозних машини МЛВ-11М з гідроманіпуляторами та 16 одиниць деревообробного обладнання. Значно обновився й бензиномоторний інструмент для заготівлі лісу та догляду за ним. Так упродовж 2015-го придбано 103 бензопили, 22 кущорізи та шість електропил. Окрім цього, для механізації навантаження лісопродукції лісгоспи закупили п’ять гідроманіпуляторів, а також п’ять трелювальних лебідок «Тайфун» для важкодоступних місць у лісі.

«Лідерами, які найбільше витратили коштів на придбання нової техніки та обладнання, стали Славський, Бродівський, Сколівський та Золочівський лісгоспи», – підсумував А.Дейнека.

До слова, у 2016 році державні підприємства лісового господарства області планують придбати техніки та обладнання на 43 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: