ГПУ оскаржить звільнення Лозінського

Генеральна прокуратура оскаржить рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області про застосування умовно-дострокового звільнення екс-нардепа Віктора Лозінського.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Олег Заліско, передає Укрінформ.

«Суд першої інстанції підтвердив факт можливості застосування до Лозінського умовно-дострокового звільнення. Прокуратура вказане рішення, ухвалене у четвер і видане на руки в п’ятницю, вивчає. Якщо воно не буде відповідати вимогам закону, то сьогодні-завтра внесемо апеляцію», – сказав Заліско.

Він розповів, що колишній нардеп, перебуваючи в установі відбування покарання, отримував заохочення, що є підставою для застосування щодо нього умовно-дострокового звільнення. У свою чергу прокуратура Київської області оскаржила в суді надання Лозінському заохочень у виправному закладі.

«Виникли підозри стосовно правомірності надання йому заохочень. В цій частині оскаржуємо. Відтак, якщо буде прийнято рішення на нашу користь, то застосування умовно-дострокового звільнення буде визнано незаконним», – додав заступник генпрокурора.

За словами посадовця, згідно з рішенням Бориспільського міськрайсуду, Лозінський має право на умовно-дострокового звільнення вже найближчими днями. Водночас за «законом Савченко» він має право вийти на волю вже наприкінці березня – початку квітня поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: