Сільрада на Львівщині виділила землю для переселенців з Криму

IMG_0457

Одна з сільських рад у Яворівському районі виділила земельні ділянки для переселенців з Криму. Про це під час прес-конференції розповіла радник міністра соціальної політики України з питань вимушено переміщених осіб Оксана Яковець.

Одна з сільських рад у Яворівському районі виділила земельні ділянки для переселенців з Криму. Про це під час прес-конференції розповіла  радник міністра соціальної політики України з питань вимушено переміщених осіб Оксана Яковець.

«В нас є одна сільська рада, яка прийняла рішення виділили земельні ділянки під будівництво саме для переселенців з Криму. Це перший приклад  глибокого розуміння того, що вимушені переселенці мають бути повноправними членами.  Ця сільська рада показала приклад людяності і розуміння ситуації», - розповіла Оксана Яковець. Вона уточнила, що йдеться про Яворівський район, де переселенцям виділили 22 ділянки.  За її інформацією зараз на Львівщині мешкає близько 4 тисяч переселенців з Криму.

Водночас, як зауважив співзасновник громадської організації «Крим SOS» та Кримського дому у Львові Алім Алієв, кримські татари розглядають своє перебування тут як тимчасове і після деокупації планують повернутися до Криму.

«Меджліс закликає всіх, для кого немає фізичної небезпеки, залишатися у Криму. Російська влада хоче витіснити кримських татар, щоб вони виїхали і  зробити заміщення населення з Росії, як це було під час депортації», - зазначив Алім Алієв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: