Мешканці перейменованого села на Львівщині виступили проти нової назви

Село Андріївка
Село Андріївка / andriivka.at.ua

Мешканці села Андріївка Буського району на Львівщині, що 19 травня за рішенням Верховної Ради було перейменоване на Мамузовичі в рамках виконання закону про декомунізацію, виступили проти нової назви свого населеного пункту.

Про це інформує Буський медіапортал.

19 травня Верховна Рада Україна на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» перейменувала 2 населених пункти у Львівській області. Один із них — село Андріївка Буського району Львівської області, що мало би стати Мармузовичами.

Селяни висловили своє незадоволення щодо перейменування на загальному сході 22 травня, апелюючи до рішення спеціальної комісії Львівської обласної державної адміністрації. Свого часу вона підтримала ініціативу селян залишити назву Андріївка, змінивши конотацію: замість директора тутешньої МТС Андрєєва село мало би називатися на честь апостола Андрія.

Зрештою це рішення підтримали сьогодні депутати сільської ради. «Просимо Львівську обласну раду та Буську районну раду ініціювати звернення до голови Верховної Ради України з пропозицією підтримати рішення сільської ради села Андріївка», – йдеться у прийнятому документі.

У селі пояснили: за офіційною версією село Андріївка носить ім'я Івана Андрєєва, який був директором тутешньої МТС 1939 року, коли станцію заснували. Ця особа дійсно була комуністом. Але представники сільської влади стверджують, що половина їхніх односельчан асоціює назву населеного пункту з Андрієм Первозваним, а інша – із воїном УПА Андрієм Папроцьким. Адміністрація навіть провела відповідне опитування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: