СБУ і Нацполіція проводить обшуки в підрозділах «Укргазвидобування»

Вчора, 25 травня, співробітники СБУ в Полтавській області та Нацполіції силовими методами зайшли на п'ять об'єктів філії ПАТ «Укргазвидобування» - газопромислового управління «Полтавагазвидобування», усно мотивуючи свої дії необхідністю вилучення матеріалів, пов'язаних зі спільною діяльністю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Майже все те ж саме, як і з обшуком в центральному офісі "Укргазвидобування" у Києві 11 травня, лише з учорашнього вечора - в Полтаві. Офіс заблоковано, телефони вилучені, деталей немає», – йдеться в інформації «дочки» НАК «Нафтогаз України».

Компанія наголошує, що здійснює діяльність прозоро, вона відкрита для співробітництва з правоохоронними органами та найбільше зацікавлена в забезпеченні вигідних умов співпраці з операторами спільної діяльності. Для цього «Укргазвидобування» вже ініціювала кілька таких договорів у зв'язку з їх порушенням іншими учасниками, а також активно співпрацює з Антикорупційної прокуратурою і НАБУ, надаючи всі необхідні матеріали.

Незважаючи на це, згідно з інформацією, слідчі дії були проведені без жодного узгодження. Крім цього, одним із заблокованих об'єктів виявиліся становка сайлинг-процесу (УСП, установка комплексної підготовки газу) Котельва. Вхід до будівлі ввечері 25 травня заблокували близько 15 співробітників СБУ і Нацполіції, зокрема озброєних автоматичною зброєю бійців спецпідрозділу «Альфа», що прибули на шести автомобілях.

Обшук проводився з 20:00 до 5:00. Прибулі до місця події начальник юридичного відділу і заступник директора з безпеки не були допущені на об'єкт, при цьому слідчий відмовився надати документи, на підставі яких проводилися слідчі дії.

«Укргазвидобування», 100% акцій якого належить НАК «Нафтогаз України» є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу. Також експлуатує Шебелинський ГПЗ.

Обшук у центральному офісі компанії, що тривав кілька днів, здійснювався за постановою Печерського райсуду Києва в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні від 28 лютого 2014 року за фактами вчинення посадовими особами кримінальних правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: