Єврокомісія виступила на захист економіки спільного користування

Єврокомісія закликає уряди країн-членів ЄС знизити тиск на сервіси економіки спільного користування

, повідомляють Ведомости з посиланням на текст директиви ЄК.

Зокрема, Брюссель просить національних регуляторів не забороняти і не обмежувати будь-яким іншим чином роботу подібних сервісів, без крайньої необхідності.

На сьогоднішній день таким компаніям, як таксі-сервісу Uber або онлайн-майданчики для здачі житла в короткострокову оренду Airbnb доводиться стикатися з різними вимогами та обмеженнями в кожній з 28 країн-членів ЄС. Наприклад, в той час як у Великобританії компанія Uber спокійно працює, уряд Франції заборонив діяльність сервісу на території своєї країни.

Для успішної та ефективної роботи таких компаній, уряди країн ЄС повинні прийти до спільного знаменника, щодо регулювання роботи подібних сервісів, вважають в Брюсселі.

Більшість пропозицій, винесених на обговорення Єврокомісією, були прихильно прийняті представниками компаній сектора економіки спільного користування, але деякі пункти викликали їх занепокоєння.

Зокрема, ЄК запропонувала вважати таксистів Uber його штатними співробітниками, що ніяк не вписується в бізнес-модель компанії - як раз зараз Uber судиться з цього приводу зі своїми водіями в США, і вже пішов на ряд поступок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: