На Львівщині судитимуть посадовців лісгоспу, які незаконно організовували рубку сосен

вирубка лісу
Фото ілюстративне

На Львівщині троє посадовців організували порубку сторічних сосен на території державного заказника, що завдали збитків державі на суму 23,9 мільйона гривень.

На Львівщині троє посадовців організували порубку сторічних сосен на території державного заказника, що завдали збитків державі на суму 23,9 мільйона гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області

В повідомленні йдеться, що трьом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, обвинувальний акт щодо них скеровано до суду.

Було встановлено, що протягом трьох років посадовці лісгоспу виписували та затверджували спецквитки, на підставі яких було вирубано понад  вісім тисяч сосен, віком понад сто років.

Встановлено, що ліміти, у межах яких видаються дозволи на спеціальне використання природних ресурсів, державному підприємству не видавались. У 2011 році лісовпорядною експедицією проведено лісовпорядкування заказника.Згідно документів, проведення лісовідновних вирубок протягом наступних кількох років не передбачалося, а будь-які зміни до цих матеріалів не вносились.

Незважаючи на це, протягом трьох років посадовці лісгоспу виписували та затверджували спецквитки, на підставі яких вирубали тисячі дерев рідкісної породи, характерної лише для цього заказника.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження для встановлення завданих збитків було призначено ряд експертизіз залученням фахівців. Відповідно до висновку експерта сума збитків від незаконної порубки склала 23,9 мільйона гривень.

Директору державного лісопідприємства, начальникові відділу лісового господарства та головному інженеру працівники прокуратури повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а обвинувальні акти скеровано на розгляд суду.

За вчинені протиправні дії їм загрожує покарання у вигляді позбавлення воліна строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посадичи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 до 12 750 гривень або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: