На Львівщині накопичено понад 230 мільйонів тонн відходів (ІНФОГРАФІКА)

Торік у Львівській області було утворено 3 мільйони тонн відходів або одна тонна у розрахунку на кожного мешканця. Такі дані оприлюднило Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом на території області накопичено 230,1 мільйона відходів, левова частка яких припадає на Сокальський район і Червоноград – 134,9 мільйона тонн, на другому місці Яворівський – 42 мільйони, у містах Дрогобич і Стебник – 24,9, у четвірку «лідерів» потрапив і Жовківський район – 11 мільйонів тонн відходів.

Натомість на охорону природного середовища у Львівській області торік було витрачено 402 мільйони гривень, з яких майже половина була витрачена на очищення зворотних вод.

354654Водночас 7% території Львівської області – це природно-заповідний фонд: три національні природні парки і природний заповідник.

12123

За останні 5 років на Львівщині помітно скоротилося використання води. А викиди забруднюючих речовин в атмосферу скоротилися на 10,9 тисячі тонн. Найбільшим забруднювачем повітря в області залишається Добротвірська ТЕС.

24533

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: