Повний провал: Україна прощається з Євро-2016 (Фото)

уєфа1

Збірна України з тріском програла Північній Ірландії в другому турі Євро-2016 і стала першою командою, яка вилетіла з турніру.

Ще перед початком чемпіонату Європи більшість сходились на думці, що останні два тури стануть для нашої збірної вирішальними. Поразка від Німеччини тільки підтвердила ці сподівання. Стартова гра попри невтішний рахунок вселила надію, що все у нас вийде, ми повинні перемагати Північну Ірландію і чіплятися за очки з поляками – в  такому випадку можна було б розраховувати на вихід як мінімум з третього місця. Ми мали хороші моменти проти чемпіонів світу і навіть мали всі підстави розраховувати на позитивний результат. В бік нашої команди почали співати дифірамби, що буває не часто після поразок. Як виявилось, це був передчасний аванс. Сьогоднішня гра нашої команди – суцільне розчарування. В такий поворот подій не вірили навіть найзаклятіші песимісти. Збірна України без шансів програла Північній Ірландії. Без шансів.

Тактика «зелених» не була неочікуваною – щільна оборона і гра на контратаках, але парадокс в тому, що Україна виявилась абсолютно не готовою до такої гри північноірландців. За 90 хвилин наші гравці не створили жодного більш-менш пристойного моменту, програли силову боротьбу, а суперник натомість відкрив рахунок завдяки своїй коронній грі зі стандарту, а подвоїв перевагу після контратаки наприкінці матчу – все, як книжка пише. Можна було б нарікнути на погоду. Злива протягом усього матчу й справді була більше на руку менш технічно підкованим північноірландцям, але навіщо обманювати себе – проблеми були тільки в нас самих.

уєфа

Вже другий матч поспіль розчаровують Коноплянка і Ярмоленко. Гра, яку демонструють ці гравці абсолютно не відповідають тому рівню, який мали б демонструвати лідери. Напад – це окрема історія. Хоча на цю ланку й перед чемпіонатом не було особливих надій. В цій лінії у нас проблеми вже давно, тому й уся надія на технічних вінгерів. Зозуля провалив гру з німцями, Селезньов сьогодні був не кращим. Гра в центрі поля – страждання, а не гра. Захист один з найгірших на цьому Євро – по кількості пропущених нам поки немає рівних. Словом, куди не глянь – біда, а сьогоднішній матч став лакмусовим папірцем, який тільки підкреслив усі ці недоліки.

Переповідати події гри – немає сенсу. Та й, по суті, говорити нема про що. Все можна описати кількома словами – Північна Ірландія спустила наших «зірок» на землю. Острів’яни показали характер, агресію і педантичну гру в захисті – як винагорода перемога і шанси на вихід в плей-офф. А що ми? Ми знову повинні були сподіватися на такі абстрактні речі, як фарт, диво. Так, попри бездарну гру ми ще мали шанс пробитися в плей-офф. Для цього «всього-на-всього» потрібно було сподіватися на поразку поляків від німців, а в наступному турі самим перемагати Польщу ( і не просто перемагати, а виграти з рахунком 3:0) та ще й тримати кулаки за Німеччину, аби та обіграла Північну Ірландію. Надія вмерла ще в матчі Німеччина – Польща. Справедливо. При такій грі ми не зуслужили на фарт.

Олег ТЕЛЮК

Україна - Північна Ірландія 0: 2
Голи: Маколі, 49, Макгінн, 90 + 6

Україна: П'ятов, Шевчук, Ракицький, Хачеріді, Федецький, Степаненко, Сидорчук (Гармаш, 76), Коноплянка, Коваленко (Зінченко, 83), Ярмоленко, Селезньов (Зозуля, 71)

Північна Ірландія: Макговерн, Д. Еванс, Маколі, Кеткарт, Хьюз, Даллас, Норвуд, Девіс, К. Еванс (Макнейр, 90 + 3), Ворд (Макгінн, 69), Вашингтон (Мадженніс, 84)

Попередження: Селезньов, Сидорчук - Уорд, Даллас, Д. Еванс

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: