Глава ЄК обіцяє уважно вислухати позицію Шотландії щодо референдуму

У Брюсселі за підсумками референдуму у Великій Британії мають намір вислухати позицію Шотландії, повідомив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер журналістам у Брюсселі у середу.

Про це пише Інтерфакс.
«Я зустрінуся з першим міністром Шотландії сьогодні (в середу - ІФ) ввечері. Шотландія завоювала право бути вислуханою в Брюсселі. Я уважно вислухаю те, що скаже мені перший міністр», - сказав глава Європейської комісії.
Раніше прес-секретар Європейської комісії Маргарітіс Схінас повідомив про те, що перший міністр Шотландії Нікола Стерджен в середу проведе зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером і главою Європейського парламенту Мартіном Шульцем.
На референдумі, який минулого тижня відбувся у Великобританії, 62% жителів Шотландії висловилися за збереження членства країни в ЄС, проте загалом у країні перевагу здобули прихильники виходу Великої Британії із союзу. Після цього шотландські влада оголосила, що використає усі можливі заходи, щоб забезпечити можливість збереження членства Шотландії в ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: