Основну причину блокувань польського кордону усунено: авто з іноземними номерами не штрафуватимуть

Авто із польськими номерами
Авто із польськими номерами / nordbess.cv.ua

Власників автомобілів, що зареєстровані в інших країнах, але перебувають на території України, не притягатимуть до адміністративної відповідальності за пропуск терміну вивезення авто за межі митної зони нашої держави. Тепер такі машини не зобов'язані перетинати кордон кожні 5 діб.

Про такий висновок Львівської торгово-промислової палати повідомив активіст Ігор Зінкевич із посиланням на народного депутата Володимира Парасюка.

Це рішення діятиме до кінця припинення малого прикордонного руху з Республікою Польща (MRG). Штрафи на власників авто з іноземною реєстрацією не накладатимуть і не складатимуть протоколів, адже Львівська митниця ДФС підтвердила неможливість перетинати кордон мешканцями близьких до Польщі районів.

Нагадаємо, Республіка Польща 2 липня припинила малий прикордонний рух з Україною, за яким право вільно перетинати кордон між двома державами мали право мешканці 30-кілометрової зони. Таке рішення пов'язане із проведенням саміту НАТО у Варшаві та відповідними питаннями безпеки.

Натомість з українського боку це спричинило чимале незадоволення. Зокрема, обурилися власники авто, які зареєстровані у Польщі, адже вони втратили можливість кожні 5 діб їздити до Польщі, аби підтвердити реєстрацію.

Відучора незгодні із припиненням малого прикордонного руху українці почали блокувати три пункти пропуску на україно-польському кордоні. Це створило затори та навіть призвело до трагедії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: