Як саме та чому зростають тарифи на комунальні послуги (інфографіка)

Тарифи
Джерело: firtka.if.ua

Ще на початку травня у Кабінеті Міністрів України оголосили про підвищення ціни на газ для всіх споживачів до ринкового рівня. Майже одночасно із цим НКРЕКП почала розглядати можливість зміни тарифів на ті комунальні послуги, на які впливає ціна на газ. Після громадських обговорень підвищення платні за рядом параметрів встановили на 1 липня.

Ще на початку травня у Кабінеті Міністрів України оголосили про підвищення ціни на газ для всіх споживачів до ринкового рівня. Майже одночасно із цим НКРЕКП почала розглядати можливість зміни тарифів на ті комунальні послуги, на які впливає ціна на газ. Після громадських обговорень підвищення платні за рядом параметрів встановили на 1 липня.

Це підвищення було останнім масштабним за планом українського уряду щодо доведення тарифів на комунальні послуги у нашій країні до рівня ринкових. Серед запланованих змін цін лишилися лише два підвищення тарифів на електроенергію. Інакші зміни вже диктуватимуться потребами ринку та створенням конкурентного середовища у наданні комунальних послуг.

ІА «Дивись.Info» розбиралася, які саме тарифи зросли та на скільки.

Важливо: в інфографіці представлено загальну формулу формування цін на послуги; кінцева вартість залежатиме від постачальника та району проживання і може відрізнятися на 15-20% від зазначеної.

taryf1 taryf2 2017(1) (1)

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: