Поліщука і Медведька побили, щоб взяти у них біозразки для експертизи ДНК (фото)

HYE1crlc

Сьогодні, 12 липня, на підставі ухвал Печерського райсуду м. Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства українського журналіста Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Про це повідомили в прокуратурі Києва.

 

«Проведення даної слідчої дії обумовлено тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження.

У той же час, на думку слідчих та процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК А. Медведько та Д. Поліщука, який здійснювався слідчими національної поліції одразу після їх затримання, відбувся із порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту.

Зазначимо, що процедура відбору зразків відбулася за присутності адвокатів А.Медведька та Д. Поліщука, із дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Документування перебігу слідчої дії здійснювалося у присутності понятих та за допомогою відеофіксації.

Зауважимо також, що біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності освідуваної людини.

Повторний відбір біологічного матеріалу підозрюваних та їх подальше дослідження в альтернативній експертній установі допоможуть усунити будь-які сумніви у необ’єктивності проведення судової експертизи, та матимуть суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та прийняття у ньому законного процесуального рішення», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва

Натомість Євген Карась на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, Поліщука і Медведька побили в приміщенні УБОПУ.

«Вони приїхали на допит щодо того, що їх побили в 2015-му під час затримання. Вломився спецназ (кажуть КОРД) і почав ламати і лупити їх щоб «відібрати ДНК». Нагадаю суд заперечив прокуратурі у повторному відборі ДНК. Вирішили силою і тіпа «ловушкою». Запросили розповісти, як хлопців били, щоб побити знову», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: