У прокуратурі розповіли, що знайшли під час обшуків у лісничих

55dec128d11bf-1364472767-vyrubka-lis

Сьогодні було проведено понад 10 обшуків у працівників лісогосподарств Львівщини. Про це під час прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський.

За його словами йдеться про трьох директорів лісогосподарських підприємств, трьох лісничих та чотирьох майстрів лісу, причетних до системних незаконних порубок та розкрадання лісу.

«Вилучено документи щодо проведення господарських операцій, печаток  неіснуючих підприємств, документи про право власності на об’єкти  нерухомості, чорнові записи щодо розподілу лісової продукції», – розповів прокурор.

За його словами, за скоєння злочинів 5 посадовцям, серед яких двоє директорів, один лісничий та два майстри лісу, сьогодні повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Зараз вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу та накладення арешту на їхнє майно. По інших посадовцях готуються матеріали для повідомлення про підозру.

«Викрито колишнього та діючого директорів Турківського Галсільлісу, які у 2014-15 роках організували схему проведення незаконних рубок лісу, збитки становили 6,5 мільйона гривень. Йдеться про вирубування більше тисячі кубів лісу, проведення яких не передбачалося законодавством.

Вік дерев не дозволяв це проводити, повнота насадження була нижче мінімально допустимої норми. Обидвом директорам повідомлено про підозру у службовій недбалості.

Одночасно повідомлено про підозру лісничому та двом майстрам лісу Буського лісогосподарства, які впродовж року укрили 145 незаконно зрубаних дерев дуба та сосни на загальну суму понад мільйон гривень. Окрім того, протягом останнього тижня було повідомлено про підозру ще двом лісникам Старосамбірського Галсільлісу, які допустили розтрату лісу  на суму понад 100 тисяч гривень», – розповів прокурор.

Як уточнив заступник управління захисту економіки Львівщини Петро Польовий, обшуки  проводилися і на робочих місцях, і в помешканнях підозрюваних.

«Вилучені  біля 20 печаток фірм, лісогосподарських підприємств - ці печатки вже мали  бути ліквідовані, зараз проходив обшук, вилучили навіть печатку політичної партії, документи на земельні ділянки особняки. Є посадові особи, які мають про три квартири. Процес обшуків триває», – розповів Петро Польовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: