Суддю Чауса, якого схопили з банкою грошей, відпустили, - Холодницький

13923548_1236829379675118_4721747544952903725_o

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса викрили на отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів.

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса викрили на отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів, повідомляє керівник САП Назар Холодницький на своїй сторінці у Фейсбук.

«На місці передачі хабара вилучено речовий доказ - ось саме так деякі служителі Феміди зберігають корупційні доходи «Холодницький опублікував фото банки, в якій чиновник зберігав гроші – ред.). Незважаючи на очевидність злочину, що підпадає під ч.4 ст.368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"), яка передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна, суддя не може бути затриманий і взятий під варту, адже за Конституцією він має суддівський імунітет», - написав Назар Холодницький.

Керівник САП зазначив, що оскільки Верховна Рада України зараз на канікулах, тому не зможе оперативно розглянути відповідне подання про надання згоди на затримання та взяття під варту викритого у хабарництві судді.

«Суспільство має терміновий запит на справедливе покарання корупціонерів. І прокурори САП, і детективи НАБ України роблять усе можливе, щоб притягнути цього та інших "недоторканних" до справедливої відповідальності. Але ми бачимо, що основною перешкодою для того, щоб вони постали перед судом, є стара законодавча система, яка ніяк не може відмовитися від "касти недоторканних"», - підсумував Назар Холодницький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: