У Львові найкраща середня освіта (Інфографіка)

teen-sunday-school-lessons_382c778ed634e1cc

Днями Український центр оцінювання якості освіти опублікував результати Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), у якому Львів однозначний лідер по кількості випускників з високим ЗНО, пишуть Тексти.org.

Днями Український центр оцінювання якості освіти опублікував результати Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), у якому Львів однозначний лідер по кількості випускників з високим ЗНО, пишуть Тексти.org.

Оцінювання з української мови проходять усі учні, оцінювання з інших предметів здають ті, хто планує продовжити навчання у вишах. Тексти.org. вибрали всіх випускників, котрі здали ЗНО на більше, ніж 180 балів з трьох предметів одночасно. Загалом, максимально можливий бал 200.

До рейтингу включили також і «міста області», тобто сумували результати всіх міст певної області. Саме міст, а не районних центрів, бо серед райцентрів іноді бувають і так звані «селища міського типу» (смт), вони йдуть у даних Центру окремим «рядком».

cities

Львів однозначний лідер по кількості випускників з високим ЗНО. За ним Київ. Хоча в гуманітарному блоці столицю обігнали навіть містечка Львівщини. А в інших містах-мільйонниках ситуація ще гірша: Харків, Одеса та Дніпро не потрапили у жоден блок.

Також варто нагадати, що це не загальний рейтинг ЗНО, а лише вибірка тих, хто набрав високий результат – 180 балів і вище.

Успіх шкіл Львова в минулорічному ЗНО з української мови і літератури підтвердився цього року і за результатами з інших предметів.

Хоча доходи львів’ян менші, ніж у киян, фактори, котрі сприяють високому рівню ЗНО, можуть бути схожими: Львів велике місто, яке притягує інтелектуальні ресурси з усього регіону, у Львові розташовано багато вищих навчальних закладів, а отже є значна кількість хороших спеціалістів, які можуть підготувати до ЗНО. Важлива також загальна атмосфера цінності освіти та навчання, орієнтація на вступ до університету тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: